Wulff Torkkeli

Parempi maailma – työpaikka kerrallaan.

Mahdollistamme paremmat työympäristöt ja teemme työpaikan – sinne, missä se ikinä tänä päivänä onkin. Viihtyisämpi, terveempi, turvallisempi, miellyttävämpi, tehokkaampi, toiminnallisempi, monipuolisempi? Meiltä löydät ratkaisun. Tarjoamme asiakkaillemme kaiken työpaikoilla tarvittavan, mm. työpaikkatuotteita, kahviotarvikkeita, kiinteistö- ja siivoushuollon tuotteita, toimisto- ja it-tarvikkeita, ergonomiaa, ensiapua, ja ilmanpuhdistusta.

Wulff Torkkeli palvelee asiakkaita paikallisesti Päijät-Hämeen, Kouvolan, Mikkelin ja Mäntsälän alueilla. Olemme myös virallinen Paulig Professional- ja Jura-jälleenmyyjä Lahden ja Kouvolan alueella.

Tule käymään myymälässämme Kauppakeskus Mailissa Lahdessa! Tehdään yhdessä miellyttävä ja toimiva työympäristö sinne, missä ikinä oletkin!

Historia

Jo vuodesta 1917 paperialalla työskennellyt Waldemar Jakola perusti Torkkelin Paperi Oy:n Viipurissa vuonna 1932. Nimi viittaa yrityksen silloiseen liikepaikkaan, joka oli aivan Viipurin keskustassa, Torkkelinkadulla. Liikkeen hyvin alkanut ja tasainen kehitys katkesi aikanaan talvisodan alkamiseen ja kauppias itsekin värvättiin armeijan palvelukseen, josta hän tosin myöhemmin sai vapautuksen hoitaakseen liikettään.

Sota vaikeutti tavarantoimituksia ja Jakolalle heräsi ajatus siirtää liike pois Viipurista, pois sodan jaloista. Niinpä tuotteet pakattiin laatikoihin ja kuljetettiin Mikkeliin erään kirjakaupan piharakennukseen, josta käsin kaupanteko jatkui. Kun Mikkelissä alkoivat suuret pommitukset, oli aika vaihtaa majapaikkaa kaupungin ulkopuolelle, jossa varastona toimi vanha kanala ja pari aittarakennusta. Kun viimeinen kuorma oli saatu siirrettyä pois, osui pommi juuri tyhjennetyn kirjakaupan ulkorakennukseen ja tuhosi sen täysin.

Talvisodan päätyttyä Jakolat saapuivat tavaroineen Lahteen. Torkkelin Paperi Oy oli ensimmäisten viipurilaisten yritysten joukossa, jotka hakivat toimilupaa Lahden Maistraatista. Liike avattiin osoitteeseen Aleksanterinkatu 14. Se oli entinen makkarakauppa, jonka kauppias ei enää halunnut jatkaa ”korttipeliä” eli tavaroiden säännöstelyä. Lahdessa oli tuolloin 25 000 asukasta ja siirtolaiset otettiin hyvin vastaan, jopa kaupunginjohtaja kävi myymälässä tervehtimässä.

Vuonna 1974 Waldemar Jakola oli 75-vuotias ja valmis luopumaan rakkaudella ja rohkeudella rakennetusta liikkeestään. Torkkelin Paperista tuli tuolloin Wulff Oy Ab:n tytäryritys ja se jatkaa edelleen menestyksekästä taivaltaan Lahdessa. Uusi ja avara myymälä sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien äärellä Launeella Kauppakeskus Mailissa.